(untitled) (Світ фінансів, 2017)
Алексеєнко Л. М., Кузнецова Л. В. Теоретичні та інституціональні засади функціонування ринку фінансового капіталу. Основну увагу приділено теоретичним та інституціональним засадам розвитку ринку фінансового капіталу в економічній системі. Досліджено сутність і особливості структури ринку фінансово капіталу; напрями синхронізації функціонування даного ринку при взаємодії та взаємозалежності його учасників. Особливу увагу акцентовано розвитку національних ринків фінансових активів і перспективам реорганізації механізмів торгівлі цінними паперами з урахуванням активізації фінансової інженерії. Alekseyenko L., Kuznyetsova L. Theoretical and institutional bases of the financial capital market functioning. The general attention is drawn to the theoretical and institutional bases of the financial capital market development in the sphere of economy. The essence and the peculiarities of the financial capital market structure, synchronization directions of the given market functioning with its members’ interaction and interdependency are investigated. The accent is made on the national markets development of financial assets and the prospects of risk trading (trading in securities) mechanisms reorganization, with financial engineering intensification taken into account.