(untitled) (Світ фінансів, 2017)
Терещенко О. О. Ставка дисконтування: проблеми розрахунку та шляхи їх вирішення. Досліджено проблеми об’єктивного розрахунку ставки дисконтування при визначенні поточної вартості грошових потоків, які прогнозуються, в контексті оцінки вартості підприємства. Розкрито функції ставки дисконтування і рекомендовано модель оцінки доходності капітальних активів. Tereshchenko O. Discounting rate: calculation issues and their decision ways. In this article the objective discounting rate calculation issues on current value determination of forecasted cash flows within enterprise estimated value are explored. The discounting rate functions are revealed, and the model of performing capital assets estimation is suggested.