(untitled) (Світ фінансів, 2024)
Вступ. Обґрунтовано роль і місце телекомунікаційних компаній як важливої складової інфраструктури ринку послуг, які змінюються залежно від попиту та спричиняють зростання витрат на їх просування, тому необхідно здійснити детальну класифікацію послуг та зосередити увагу на ґрунтовному вивченні видів доходів. Мета – проаналізувати особливості діяльності в сфері електронних комунікацій та обґрунтувати їх вплив на систему обліку доходів та витрат. Результати дослідження зосереджені на розвитку сфери електронних комунікацій. Зростання доходів пов’язане із низкою факторів, що зумовлені зростаючими вимогами та очікуваннями клієнтів щодо зручності використання сучасних технологій, проєктів. Однак на цьому шляху часто виникають проблеми, зумовлені відсутністю довгострокової стратегії розвитку та ризиками, що пов’язані із забезпеченням конфіденційності даних і кібербезпекою. Висновки. Досліджуючи діяльність компаній в сфері електронних комунікацій, доцільно зазначити, що їх успішний розвиток безпосередньо залежить від запровадження новітніх технологій, вивчення конкурентного ринку та вдалої адаптації на ньому, що значно впливає на перерозподіл доходів, які суттєво зростають від надання інтернетпослуг у зв’язку та із підвищеним попитом на послуги мобільного зв’язку. Для того, щоб сфера електронних комунікацій могла належним чином функціонувати, вона має цілковито орієнтуватися на європейські стандарти якості надання послуг, а нормативно-правова база повинна бути націлена на формування сприятливого конкурентного середовища, яке забезпечить сприятливі умови для розвитку цього специфічного ринку послуг. Працювати і конкурувати із іноземними партнерами українські оператори можуть лише за наявності широкого спектру якісних послуг і цим самим розширювати співпрацю з міжнародними організаціями та будувати стратегічні плани.