(untitled) (Світ фінансів, 2017)
Фролова Н. Б. Економічні наслідки диференціації ставок податку на додану вартість. Розглянуто питання диференціації ставок ПДВ з точки зору впливу на ефективність та справедливість системи оподаткування. Узагальнено світовий досвід використання пільгових ставок ПДВ на окремі види товарів та послуг. Проаналізовано вплив диференціації ставок ПДВ на продуктивність праці та рівень безробіття в Україні та інших країн Європи. Виявлено основні фактори, які забезпечують адресність пільг з ПДВ. Frolova N. Economic effects of VAT rates differentiation. VAT rates differentiation is studied due to its impact on efficiency and fairness of tax system; world practice of implementation of reduced VAT rates on specific goods and services is summarized; influence of VAT rates differentiation on labor productivity and unemployment rate is estimated; main factors which determine VAT allowance targeting are found out.