(untitled) (Світ фінансів, 2017)
Безгубенко В. Ю. Теоретична концептуалізація власності: еклектика та діалектика пізнання. Розглянуто сутність власності як економічної категорії, на основі ретроспективного огляду та аналізу теорій, концепцій, наукових шкіл. Узагальнено філософські, правові, економічні, фінансові та соціальні аспекти власності. Систематизовано концептуальні підходи до пізнання сутності категорії «власність». Bezhubenko V. Theoretical conceptualization of property: eclecticism and dialectics of cognition. The property as an economic category is studied, a retrospective review and analysis of theories, concepts, scientific schools are carried out. The philosophical, legal, economic, financial and social aspects of property are generalized. Basic conceptualization approaches to interpretation of the category “property” are systematized.