(untitled) (Світ фінансів, 2017)
Благодєтєлєва-Вовк С. Л. Кількісна складова методу ідентифікації мікроцивілізацій на основі дослідження фінансового стану підприємств. Запропоновано методичний підхід до виявлення серед підприємств “Укрпродспілки” претендентів на статус мікроцивілізацій шляхом використання фінансового аналізу. Виокремлено групу успішних підприємств, які мають достатній для здійснення культурного лідерства фінансовий потенціал. Проведено порівняльний аналіз значення фінансових показників досліджуваних підприємств зі значеннями показників інших груп суб’єктів господарювання. Виявлено, що вибрані підприємства подібні до провідних підприємств розвинених країн. Blagodeteleva-Vovk S. Quantitative part of the microcivilization identification method based on the research of the enterprises financial state. Systematic point of view to the reveal of pretenders amongst enterprise “Ukrprodspilky” on microcivilization status by use the financial analysis is offered. Selected the group of successful enterprises, which have sufficient financial potential for realization cultural leadership. Compared value of the financial factors of investigational enterprises with values of the factors of the other groups. Revealed that chosen enterprises are similar to leading enterprises of the developed countries.