(untitled) (Світ фінансів, 2017)
Кучер Т. Л. Визначення цільового рівня індексу ПФТС на основі мультиплікатора ”ціна/прибуток” з урахуванням показника ризику. Розкрито методологію порівняльного аналізу як одного з основних підходів до визначення вартості акції. З’ясовано головні детермінанти мультиплікатора “ціна/прибуток”. Визначено цільовий рівень індексу ПФТС на основі середніх історичних значень. Скореговано цільовий рівень індексу ПФТС на показник вартості залучення власного капіталу. Проаналізовано вплив суверенного ризику на ступінь зміни цільо- вого рівня індексу ПФТС з урахуванням середнього відхилення безризикової ставки та премії за ризик. Kucher T. Determination of target level of PETS based on price to earning ration considering index of risk. The paper describes the relative analysis as one of the main approaches to stock valuation. Main determinants price to earnings ratio are investigated. The target level of PFTS index based on average historical data is defined and it is adjusted by the required rate of return for equity investor. The impact of sovereign risk on target level PFTS index change is analyzed considering the average deviation risk free rate and risk premium rate.