(untitled) (Світ фінансів, 2017)
Рудик В. К. Сучасні тенденції розвитку системи пенсійного страхування в прибалтійських країнах. Досліджено пенсійне страхування прибалтійських країн, проаналізовано основні тенденції його розвитку в сучасних умовах. Встановлено вплив фінансової кризи на розвиток системи пенсійного страхування, обгрунтовано необхідність використання Україною зарубіжного досвіду у процесі запровадження обов’язкового накопичувального пенсійного страхування. Rudyk V. Modern progress of the system of pension insurance trends in the Baltic countries. Pension insurance in the Baltic countries is investigated, basic progress trends in modern terms are analysed, influence of financial crisis on the development of the system of pension insurance is determined, necessity of the use of foreign experience by Ukraine is proved in the process of introduction of obligatory story pension insurance.