(untitled) (Світ фінансів, 2017)
Кравчук Н. Я. Глобальні фінансові дисбаланси в контексті філософського фундаменталізму, історичного еволюціонізму та проблем методологічного оновлення економічної теорії. Обґрунтовано ідейно-теоретичну значимість категорії “глобальні фінансові дис- баланси”. Розкрито форми її прояву крізь призму філософського фундаменталізму, історичного еволюціонізму та основних проблем методологічного оновлення економічної теорії, що у сукупності кореспондує з сучасними глобальними трансформаціями. Спираючись на метод аналізу міжсистемних трансформацій, аргументовано гетероген- ність глобальних фінансових дисбалансів. Доведено, що дослідження глобальних дисбалансів – завдання сучасної методології економічної науки. Kravchuk N. Global disbalances in the contaxt of philosophical foundation, historical evolutionism and problems of methodological renewal of economic theory. Ideological and theoretical importance of category “global financial disbalances” is defined. The forms of its display are exposed through the prism of philosophical foundation, historical evolutionism and basic problems of methodological renewal of economic theory, that correspond with modern global transformations. On the base of method intersystem transformations heterogeneity of global fiinancial disbalances are argued. It is proved that research of global disbalances is a task of modern methodology of economic science.