(untitled) (Світ фінансів, 2017)
Кнейслер О. В. Теоретико-методологічний інструментарій дрслідження перестрахувальних відносин. Розглянуто наукові проблеми формування теорії перестрахування. Охарактеризовано діалектику як вихідну методологічну основу пізнання перестрахувальних відносин. Висвітлено закони та принципи діалектичної логіки та мислення у сфері перестрахування. Запропоновано науковий інструментарій для дослідження перестрахувальних процесів. Kneysler O. Theoretical and methodological tool research of reinsurance relations. The scientific problems of reinsurance theory forming are considered. Dialectics as initial methodological basis of cognition of reinsurance relations is described. Laws and principles of dialectical logic and thought are reflected in the field of reinsurance. A scientific tool is offered for research of reinsurance processes.