(untitled) (Світ фінансів, 2017)
Ляшенко О. М., Бойко З. М. Підхід до оцінки фіскальної функції імпортного мита на продукти харчові, напої та тютюнові вироби в Україні. Проведено розподіл імпортних товарних підпозицій продуктів харчових, напоїв та тютюнових виробів за критерієм ставки адвалерного мита на кластери. Здійснено оцінку залежності обсягів імпорту в Україну з країн-експортерів у розрізі товарних позицій за ставками мита від кількості товарних позицій експортера та виявлено ефект концентрації імпорту за географічною ознакою в межах отриманих кластерів. Lyashenko O., Boyko S. The estimation to fiscal function of the imported duty upon food, drinks and tobacco products in Ukraine. Distributing after the criterion of advalorem duty rate of the import commodity subpositions of food, drinks and tobacco products on clusters is conducted. The estimation of dependence of import volumes to Ukraine from countries-exporters after the rates of duty from the amount of commodity positions of exporter is carried out and the effect of geographical import concentration within the clusters is found out.