(untitled) (Світ фінансів, 2017)
Козюк В. В. Вразливість економіки України до коливань глобальної ліквідності. Розкрито зміст вразливості малої відкритої економіки до коливань глобальної ліквідності. Визначено основні макрофінансові процеси, чутливі до коливань глобальної ліквідності. Проведено емпіричний аналіз вразливості економіки України в сучасних макрофінансових процесах. Наголошено, що Україна потребує модернізації макроекономічної політики для запобігання негативним наслідкам поведінки глобальної ліквідності. Kozyuk V. Vulnerability of Ukraine economy to global liquidity fluctuations. The essential features of small open economy vulnerability to global liquidity fluctuations are highlighted. The macrofinancial processes that sensitive to global liquidity fluctuations are defined. Vulnerability of Ukrainian economy to global macrofinancial factors is empirically analysed. It is stressed that Ukraine need’s to modernize macroeconomic policy to avoid negative consequences of global liquidity behavior.