(untitled) (Світ фінансів, 2017)
Сокіл Л. М. Вплив фінансової грамотності населення на формування раціональної споживчої поведінки на ринку страхових послуг. Обґрунтовано необхідність підвищення фінансової грамотності населення як ключового аспекту забезпечення стабільності розвитку ринку страхових послуг. Досліджено відмінності між фінансовою освітою і фінансовою грамотністю, доведено їх важливість у сучасних умовах та ефекти для населення і ринку страхових послуг. Sokil L. Financial literacy as assurance of rational consumer formation on insurance services market. The necessity of increase of the financial literacy is defined as a key issue to ensure sustainable development of financial services market. The difference between financial education and financial literacy is investigated, their importance in modern conditions and effects on people and insurance services market are analysed.