(untitled) (Світ фінансів, 2017)
Кравчук Н. Я. Глобальні фіскальні розриви і дисбаланси: інституційні та дистрибутивні ефекти. Акцентовано увагу на проблемах порушення фіскальної стійкості й макроекономічної стабільності держав у контексті глобальної економічної невизначеності. Доведено об’єктивно назрілу необхідність виокремлення фіскальних розривів і дисбалансів у самостійний предмет теоретичної концептуалізації й об’єкт управління в умовах глобальної економічної невизначеності. Розкрито теоретико-методологічні засади глобальних фіскальних розривів і дисбалансів, форми їх прояву, причини виникнення, механізми поширення у геофінансовому просторі. Емпірично аргументовано асиметричний характер дистрибутивних й інституційних ефектів глобальних фіскальних дисбалансів у контексті сучасної фіскальної кризи. Kravchuk N. Global fiscal breaks and disbalances: institution and distributive effects. Attention is accented upon problems violation of fiscal firmness and macroeconomic stability of the states in the context of global economic vagueness. It is proved necessity of selection the fiscal breaks and disbalances for the independent object of theoretical conception and object management in the conditions of global economic vagueness. Theoretical and methodical principles of global fiscal breaks and disbalances are offered, forms of display, reasons of beginning,mechanisms of distribution in financial space. In is argued the asymmetric character of distributive and institution effects of global fiscal disbalances in the context of modern fiscal crisis.