(untitled) (Світ фінансів, 2017)
Яремчук О. В. Наукова полеміка з питань теоретичної концептуалізації фінансової безпеки підприємства. Розглянуто основні наукові підходи щодо визначення сутності фінансової безпеки підприємства; запропоновано власне тлумачення згаданого поняття. Визначено характеристики фінансової безпеки підприємства, а також основні завдання, що стоять перед нею. Запропоновано комплекс заходів для захисту підприємства від внутрішніх і зовнішніх загроз та створення ефективної системи управління його фінансовою безпекою. Jaremchuk O. The scientific polemic on questions theoretical conception of financial security of enterprises. The main scholarly approaches are consideres to the notion of financial security of company; own interpretation of this concept is proposed. The characteristics of financial security of company and the main task are defined. The complex of measures is proposed to protect the enterprise from internal and external threats; the system of financial security of company is elaborated.