(untitled) (Світ фінансів, 2017)
Мокрицька А. Б. Сутність та класифікація медичних послуг як основа їх фінансування. Досліджено сутність медичних послуг, визначено їх місце в системі суспільних благ. Здійснено класифікацію медичних послуг за окремими ознаками та виділено їх характерні особливості, що може стати основою для визначення видів, обсягів, порядку та умов надання гарантованої державою безкоштовної медичної допомоги та запровадження прогресивних методів фінансування (оплати) медичних послуг. Mokrytska A. The essence and classification of medical services asabasis of their funding. The essence of medical is investigated services, their place in the system of social benefits is defi ned. Done classification of medical services for individual characteristics and identified characteristics that can be the basis for determining the types, amounts, manner and conditions for granting state-guaranteed free medical care and introducing innovative methods of financing (pay) health care.