(untitled) (Світ фінансів, 2017)
Кужелєв М. О., Шакура О. О. Формування парадигми державного регулювання системи комерційного страхування в Україні. Досліджено передумови формування сучасної парадигми державного регулювання системи комерційного страхування. Запропоновано економіко-історичну модель становлення і розвитку страхових відносин, яка відображає процес еволюції економічної та правової ролі держави у формуванні механізмів управління розвитком системи комерційного страхування. Kuzheljev M., Shakura O. The formation of the state regulation paradigm of commercial insurance system. The prerequisites for the formation of the modern paradigm of state regulation of commercial insurance are investigated. The economic and historical model of insurance relations formation and development is proposed, which reflects the evolution of the state economic and legal role in shaping the development of the system of governance of commercial insurance.