(untitled) (Світ фінансів, 2017)
Серватинська І. М. Моделі соціальної політики та соціального страхування: світовий і вітчизняний досвід. Проаналізовано європейську та вітчизняну моделі соціальної політики, виявлено переваги та недоліки функціонування систем соціального страхування в межах заявлених моделей. Оцінено передумови соціального страхування в європейських моделях соціальної політики із застосуванням макроекономічних індикаторів. Запропоновано напрями удосконалення вітчизняної моделі соціальної політики та поліпшення ефективності соціального страхування в Україні на основі проаналізованого світового досвіду. Servatynska I. Models of social policy and social insurance: international and domestic experience. The European and national models of social policy are analysed. The advantages and disadvantages of the operation of social insurance within the limits of the stated model are discovered. The prerequisites for social insurance in the European social policy models with the use of macroeconomic indicators are reviewed. Recommendation to improve of national model of social policy and improve the effectiveness of social insurance in Ukraine on the basis of analyse the international experience are suggested.