(untitled) (Світ фінансів, 2017)
Філіпенко А. С. Монетарні відносини в епоху становлення індустріалізму. Розкрито закономірності формування монетарних відносин та основні етапи трансформації монетарної системи в епоху становлення індустріалізму. Висвітлено особливості та проблеми міжнародних валютних стандартів у період до 1870 року; з’ясовано передумови запровадження та механізми поширення золотого стандарту. Filipenko A. Monetary relationships in the industrialism entering century. Conformities to the law of forming monetary relations and basic stages of transformation of the monetary system are exposed in the epoch of becoming of industrialism. Features and problems of international currency standards are reflected in a period to 1870; preconditions of introduction and mechanisms of distribution of gold standard are found out.