ДЕРЖАВНІ ФІНАНСИ В УМОВАХ ФОРМУВАННЯ ДЕМОКРАТИЧНОГО СУСПІЛЬСТВА (Світ фінансів, 2017)
Кириленко О. П. Демократія і державні фінанси: двоєдинство проблем і можливостей. Розглянуто окремі теоретичні та практичн і питання функ-ціонування державних фінансів. Вказано на найсуттєвіші недоліки діючої системи міжбюджетних відносин в Україні, ме-ханізму надання бюджетних трансфертів, формування дохдної бази місцевих бюджетів, порядку казначейського обслуговування бюджетів. Наголошено на необхідності подо-лання наявних негативних тенденцій як важливої передумо-ви підвищення ефективності державних фінансів в Україні. Kyrylenko O. State  finances  under  the  conditions  of  democratic  society  formation. The separate theoretical and practical questions of functioning of state finances are considered.  The most substantial lacks of the operating system of interbudgetary relations in Ukraine are marked, mechanism of grant of budgetary transfert, forming of profitable base of local budgets and order of treasury maintenance of budgets. The necessity of overcoming of existent negative tendencies as important pre-condition of rise of efficiency of state finances in Ukraine is marked.