СТРАТЕГІЯ ПЕРЕРОЗПОДІЛУ ВАЖЕЛІВ НА МІЖНАРОДНИХ ФІНАНСОВИХ РИНКАХ: США, ЄВРОПА, КИТАЙ (Світ фінансів, 2017)
Співак І. В. Стратегія перерозподілу важелів впливу на міжнародних фінансових ринках: США, Європа, Китай. Значні коливання цін на сиру нафту, та фондових індексів і подальші зміни в кон’юнктурі світової економіки дедалі частіше пов’язують зі зростаючою економічною потужністю Китаю. Однак сам він не поспішає змінювати своїх позицій щодо стабільного фіксованого курсу юаня, нарощування міжнародних резервів та скорочення попиту на сировину. Тому в даному випадку варто навчитися правильно оцінювати ситуацію, що склалася, а також адекватно реагувати на неї. Spivak I. V. Redistribution strategy of control-levels at international financial markets: USA,  Europe,  China.  The considerable price-waves on rock-tar, oscillation of fund indexes and change, in stating of affairs a peace economy all often link to the increasing force of China. However itself China does not hurry to change its the positions in relation to the stable fixing course of yuan, increase of international backlogs and abbreviation of demand on the raw material. That is why now needed to learn correctly to estimate a situation, that folded, and also adequately to react on her.