ПОДАТКИ ТА ІНФЛЯЦІЯ: ФІЛОСОФІЯ ЗАЛЕЖНОСТІ (Світ фінансів, 2017)
Крисоватий А. І. Податки та інфляція: філософія залежності. Розглянуто концептуальні основи взаємозв’язку між дефініціями податки і інфляція. На основі моніторингу основних положень теорії державних фінансів сформульовано парадигму залежності економічного зростання та рівня інфляції в державі від особливостей державної політики в сфері перерозподільчих відносин. Krysovatyy A. Taxes and inflation: philosophy of dependence. Conceptual fundamentals of interrelation between the definitions “taxes” and “inflation” are considered. The paradigm of economic growth and inflation level dependence on the peculiarities of state policy in the taxation sphere is formulated on the basis of main principles monitoring of the state finances theory.