ФОНДОВИЙ РИНОК УКРАЇНИ: ПРАВОВІ ЗАСАДИ ФУНКЦІОНУВАННЯ (Світ фінансів, 2017)
Луців Б. Л., Стечишин Т. Б. Фондовий ринок України: правові засади функціонування. Розглянуто передумови прийняття нової редакції Закону України “Про цінні папери та фондовий ринок”, наведено його порівняльну характеристику із попереднім Законом України “Про цінні папери і фондову біржу”. Охарактеризовано сучасні тенденції розвитку фондового ринку. Проаналізовано, яким чином законодавчі зміни впливатимуть на подальший розвиток фондового ринку і економіки України. Lutsiv B., Stechyshyn T. Stock market in Ukraine: legal principles of functioning. The adoption reasons of a new Law of Ukraine “About Securities and Stock Market” are considered. The comparative analysis of a new law versus the old one “About Securities and Stock Exchange” is given. New trends of stock market development are determined. The possible impact of the legislative changes on the further stock market and economy of Ukraine development is analysed.