ШЛЯХИ ПОБУДОВИ ЕФЕКТИВНОЇ СИСТЕМИ ДЕРЖАВНОГО ФІНАНСОВОГО КОНТРОЛЮ (Світ фінансів, 2017)
Письменна Т. В. Шляхи побудови ефективної системи державного фінансового контролю. Оцінено результативність контрольно-ревізійної роботи в бюджетній сфері. Визнано доцільність запровадження нових форм державного фінансового контролю для забезпечення його ефективності. Наголошено на необхідності удосконалення законодавства України у сфері державного фінансового контролю і гармонізації його з міжнародними та європейськими стандартами. Розглянуто зарубіжний досвід діяльності контролюючих органів та визнано важливість його врахування для побудови ефективної системи державного фінансового контролю в Україні. Pysmenna T. Ways of effective operating financial checking system construction in the state. Effectiveness of control-revision work is appraised in the budgetary sphere. Expedience of carrying out new forms of state financial control for providing its efficiency is outlined. The necessity of Ukrainian legislature improvement in the field of state financial control and its harmonization with international and European standards is being emphasized on. Foreign experience of supervisory authority activity is considered and its importance for construction of the effective financial checking system in Ukraine is determined.