СУТНІСТЬ, ДЖЕРЕЛА ТА ФОРМИ ФІНАНСОВОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я (Світ фінансів, 2017)
Карпишин Н. В. Сутність, джерела та форми фінансового забезпечення охорони здоров’я.  Проаналізовано систему наукових поглядів і запропоновано власне трактування сутності понять “фінансове забезпечення охорони здоров’я”, “бюджетне фінансування”, “кошторисне фінансування”. Визначено джерела і форми фінансового забезпечення національної системи охорони здоров’я в умовах ринкової економіки. Karpyshyn N. Essence, sources and forms of financial maintenance of health protection. The system of scientific views is analysed and own interpretation of such phrases as “financial maintenance of health protection”,“budgetary financing”, “estimate financing” is proposed. Sources and forms of the financial maintenance of the national system of health protection in terms of market economy are given.