РЕФОРМУВАННЯ СИСТЕМИ ОПЛАТИ МЕДИЧНИХ ПОСЛУГ ЗАКЛАДІВ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ДІТЕЙ: ПЕРСПЕКТИВИ ЗАПРОВАДЖЕННЯ ГЛОБАЛЬНОГО БЮДЖЕТУ (Світ фінансів, 2017)
Лободіна З. М. Реформування системи оплати медичних послуг закладів охорони здоров’я дітей: перспективи запровадження глобального бюджету. Розглянуто переваги та недоліки різних методів оплати стаціонарної допомоги, проаналізовано метод глобального бюджету як основний механізм оплати медичних послуг дитячих лікарняних закладів та обгрунтовано доцільність його використання в Україні. Розроблено пропозиції щодо реорганізації постатейного бюджету у глобальний на основі розрахунку матриці статей витрат закладу охорони здоров’я дітей. Lobodina Z. Reforming of the payment for medical servicesat children health care establishments: prospects of global budget introduction. The advantages and lacks of different methods of stationary help payment are considered. The method of global budget as a basic mechanism of payment for medical services at children hospital establishments is analysed, and the expedience of its use in Ukraine is proved. The suggestions as to budget reorganization into global one by expense items matrix calculation of children health care establishment are given.