ДЕФІНІЦІЯ РИЗИКУ ПОДАТКОВОЇ СИСТЕМИ (Світ фінансів, 2017)
Десятнюк О. М. Дефініція ризику податкової системи. Досліджено вітчизняні та світові концепції в контексті розкриття питань історії і логіки походження поняття ризику, висвітлення його суті і змісту та визначення методів його до- слідження. На їх основі узагальнено особливості формування ризику податкової системи як економічної категорії та запропоновано його дефініцію, виходячи з етимологічних, онтологічних і гносеологічних загальнонаукових підходів. Desyatnyuk O. Tax system risk definition: scientific approaches.The article deals with domestic and world conceptions in the context of historical and logical etymology of the definition risk, ascertaining its essence and content, determinating methods of its research. The risk forming peculiarities of a tax system as an economic category are generalized, and using etymologic, ontological and gnosiological scientific approaches, the definition a tax system risk is offered.