ВАЛЮТНІ ОПЕРАЦІЇ: ІНТЕРПРЕТАЦІЯ СУТНОСТІ, КЛАСИФІКАЦІЯ ТА ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ (Світ фінансів, 2017)
Пруський О. С. Валютні операції: інтерпретація сутності, класифікація та тенденції розвитку.  Розглянуто питання, пов’язані з дослідженням теоретичної сутності валютних операцій як основи функціонування валютних ринків. На основі аналізу підходів вітчизняних та закор- донних науковців сформульовано власне трактування поняття “валютні операції”, а також здійснено їх класифікацію з урахуванням від різних критеріїв. Досліджено економічний зміст окремих різновидів операцій в іноземній валюті та наведено сучасні тенденції їхнього розвитку. Розкрито місце та роль комерційних банків як головних інститутів валютного ринку, які здійснюють найбільший обсяг валютних операцій. Prus’kyy O. Modern currency operations: interpretation, classification and tendencies of development. The issues related to the theoretical essence research of currency operations as the basis of currency markets functioning are considered. Analysing approaches of domestic and foreign scientists, the own interpretation of the definition currency operations is offered, and depending on different criteria their thorough classification is carried out. The economic essence of certain transactions in foreign currency is explored, and the modern tendencies of their development are given. The place and role of commercial banks as the main currency market institutes carrying out the most volume of currency operations are shown.