СТРАТЕГІЧНІ АЛЬЯНСИ ЯК ПРОЯВ ІНТЕГРАЦІЇ СТРАХОВОЇ ТА БАНКІВСЬКОЇ СФЕРИ: ЗАРУБІЖНИЙ ДОСВІД ТА ПЕРСПЕКТИВИ ФОРМУВАННЯ В УКРАЇНІ (Світ фінансів, 2017)
Клапків М. Ю. Стратегічні альянси як прояв інтеграції страхової та банківської сфери: зарубіжний досвід та перспективи формування в Україні. Висвітлено актуальні питання розвитку інтеграційних процесів у банківській та страховій сферах. Розкрито сутність та причини виникнення стратегічних альянсів цих фінансових інституцій. На основі зарубіжного та вітчизняного досвіду доведено доцільність створення стратегічних альянсів банківськими та страховими інституціями. Klapkiv Yu. Strategic alliances as an integration of insurance and bank sphere: foreign experience and forming prospects in Ukraine. In the article the actual questions of development of integration processes in bank and insurance spheres are considered. The essence and reasons of strategic alliances origin of these financial institutions are studied. Based on the foreign and domestic experience the necessity of strategic alliances creation by bank and insurance institutions is proved.