ДЕРЖАВНИЙ БОРГ УКРАЇНИ: ОПТИМІЗАЦІЯ СТРУКТУРИ ТА УПРАВЛІННЯ РИЗИКАМИ (Світ фінансів, 2017)
Вахненко Т. П. Державний борг України: оптимізація структури та управління ризиками. Проаналізовано структуру державного боргу України за видами валют, відсоткових ставок строковістю боргових зобов’язань. Розкрито міжнародний досвід збалансування структури державного боргу та управління фінансовими ризиками. Запропоновано заходи щодо зниження валютних ризиків боргового портфеля Уряду України, вдосконалення структури державного боргу за видами відсоткових ставок та методи мінімізації ризиків пролонгації державного боргу України. Vakhnenko T. State debt of Ukraine: structure optimization and risk management. he structure of state debt of Ukraine on currency type and deposit account rates is analysed. The international experience of the balance of state debt structure and financial risk management is revealed. The measures to decrising of currency risks of debt portfolio of Ukrainian government and improvement of the state debt structure according to the types of interest rates are proposed. The methods of risk minimization of Ukrainian state debt prolongation are given.