ЦЕНТРАЛЬНИЙ БАНК ЯК БАЗОВИЙ ІНСТИТУТ РЕГУЛЯТИВНОГО ВПЛИВУ НА ВАЛЮТНИЙ РИНОК КРАЇНИ (Світ фінансів, 2017)
Пруський О. С. Центральний банк як базовий інститут регулятивного впливу на валютний ринок країни. Розглянуто питання, пов’язані з механізмом реалізації валютної політики центрального банку в умовах економіки відкритого типу. Проаналізовано ефективність загальних та спеціальних інструментів валютного регулювання, висвітлено особливості їх впливу на стан та динаміку внутрішнього валютного ринку. Виділено функції центрального банку на валютному ринку та з’ясовано зміст трансмісійного механізму впливу інструментів валютного регулювання на макроекономічні параметри. Pruskyy O. The Central Bank as a Base Institute of Regulative Influence on the Country Currency Market. The items related to the mechanism of the central bank currency policy realization within the opened type economy are considered. Efficiency of the general and special instruments of the currency regulation is analyzed, the peculiarities of their influence on state and dynamics of internal currency market are reflected. The functions of the central bank at the currency market are highlighted, and the essence of transmission mechanism of currency regulation instruments influence on macroeconomic parameters is found out.