РЕГУЛЮВАННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ІНОЗЕМНИХ БАНКІВ В УМОВАХ ГЛОБАЛІЗАЦІЇ ТА ЛІБЕРАЛІЗАЦІЇ РУХУ КАПІТАЛУ (Світ фінансів, 2017)
Балянт Г. Р. Регулювання діяльності іноземних банків в умовах глобалізації та лібералізації руху капіталу. Узагальнено світові тенденції побудови системи регулювання банківського сектора в умовах лібералізації та глобалізації. Комплексно проаналізовано запобіжні заходи уникнення негативних наслідків від впливу іноземного капіталу на внутрішні фінансові ринки. Оцінено можливості використання зарубіжного досвіду для України. Balyant H. Foreign Banks Activity Regulations within Globalization and Liberalization of Capital Flow. World tendencies of the bank sector regulation system construction within liberalization and globalization are generalized in the article. Preventive measures of negative consequences avoidance from influence of foreign capital on internal financial markets are analyzed complexly. Possibilities of the foreign experience use for Ukraine are estimated.