РОЛЬ БАНКІВСЬКИХ УСТАНОВ УКРАЇНИ В ІНВЕСТИЦІЙНІЙ ДІЯЛЬНОСТІ ДЕРЖАВИ (Світ фінансів, 2017)
Стечишин Т. Б. Роль банківських установ України в інвестиційній діяльності держави. Уточнено економічний зміст інвестиційної діяльності банків, розкрито напрями участі банків в інвестиційному процесі. Окреслено коло проблем, що виникають у процесі залучення інвестицій в економіку та визначено роль банків у цій сфері. Розроблено пропозиції щодо активізації банківської інвестиційної діяльності, накопичення інвестиційних ресурсів та їх концентрації на пріоритетних напрямах розвитку економіки. Stechyshyn T. The Role of Ukrainian Banks in Investment Activity of the State. The economic content of banks’ investment activity, thus discovering the trends of banks’ involvement in investment process are defined more accurately. The range of problems that appear during investments mobilizing into economy is depicted, and the role of banks in this process are defined. The proposals to further activation of banks investment activity, investment resources accumulation and their concentration on the priority ways of economy development are worked out.