МОНЕТАРНА ПОЛІТИКА НАЦІОНОАЛЬНОГО БАНКУ ТА ЇЇ ВПЛИВ НА РІВЕНЬ ІНФЛЯЦІЇ В УКРАЇНІ (Світ фінансів, 2017)
Адамик Б. П. Монетарна політика Національного банку та її вплив на рівень інфляції в Україні. Розглянуто питання взаємозв’язку монетарної політики Національного банку України з динамікою споживчих цін. На основі дослідження чинників, що впливають на формування показника інфляції в Україні на сучасному етапі зроблено висновок про незначну монетарну складову в індексі споживчих цін. Adamyk B. Monetary Policy of National Bank and its Influence on the Level of Inflation in Ukraine. The items about correlation of monetary policy of the National Bank of Ukraine with the inflation level are discussed. The reasons which influence on the forming of the inflation level in Ukraine nowadays are analyzed. The conclusions about weak influence of the monetary policy of the National Bank of Ukraine on the level of inflation are made.