ПОДАТКОВА ДЕРЖАВА: ГЕНЕЗИС, КОНЦЕПЦІЯ, ЕВОЛЮЦІЯ (Світ фінансів, 2017)
Андрущенко В. Л. Податкова держава: генезис, концепція, еволюція. Розглянуто процес становлення податкової держави як форми сучасної державності, охарактеризованої за фіскальною ознакою. Обґрунтовано поняття і сформульовано визначення податкової держави, розкрито умови кризових явищ у її функціонуванні. Визнано пріоритет західної науки, підкреслено потребу в осмисленні феномену податкової дер- жави в Україні. Andrushchenko V. Tax state: genesis, conception, evolution. The making process of the tax state as a fi scal form of modern statehood has been considered. Concept is substantiated and defi nition of the tax state is formulated, crisis phenomena in functioning of the tax state are revealed. The priority of the western science is admitted, the necessity of comprehension of the tax state phenomena in Ukraine is emphasized.