ОЦІНКА ЕФЕКТИВНОСТІ БЮДЖЕТНОЇ ПІДТРИМКИ СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА УКРАЇНИ (Світ фінансів, 2017)
Комарова І. В. Оцінка ефективності бюджетної підтримки сільського господарства України. Класифіковано та охарактеризовано показники оцінки виконання бюджетних програм. Виявлено доцільність використання окремих показників для оцінки ефективності бюджетної підтримки сільського господарства в Україні. Запропоновано авторські показники оцінки продовольчої безпеки та експортного потенціалу країни: коефіцієнт внутріш- ньої забезпеченості та коефіцієнт експортної конкурентоспроможності. Komarova I. Appraisal of effi ciency of budgetary support of agriculture of Ukraine. Indicators of an estimation of execution of budgetary programs are classifi ed and characterized. The expediency of use of these indicators for an estimation of effi ciency of budgetary support of agriculture in Ukraine is revealed. The author has offered indicators of an estimation of suffi ciency of the foodstuffs and an export potential of the country: Provide Domestic Coeffi cient and Competitiveness Export Coeffi cient.