ДО ПИТАННЯ ІСТОРІЇ І ТЕОРІЇ БЮДЖЕТУВАННЯ СФЕРИ СОЦІАЛЬНО-КУЛЬТУРНИХ ПОСЛУГ (Світ фінансів, 2017)
Шулюк Б. С. До питання історії і теорії бюджетування сфери соціально-культурних послуг. Висвітлено історичні та теоретико-організаційні засади розвитку бюджетування. Окреслено основні концептуальні підходи до бюджетування сфери соціально-культурних послуг у зарубіжній практиці й на цій основі запропоновано авторський підхід до трактування сутності цього поняття з урахуванням особливостей національної економіки. Аргументовано, що формування критеріїв оцінки бюджетування досліджуваної сфери дає змогу визначити стан її функціонування та спрогнозувати зміни у соціально-культурному розвитку суспільства. Shulyuk B. To a problem of history and theory of budgeting of sphere of welfare services. The historical and theoretical-organizational principles of development budgeting are displayed. The basic conceptual approaches to budgeting of sphere of welfare services in foreign practice are selected and on this basis author’s point of view to explanation of essence of this conception is offered in view of features of national economy. Is argued that the formulation of criteria of an estimation budgeting of researched sphere enables to define a condition of its functioning and to predict changes in welfare development of a society.