ПОДАТКОВЕ НАВАНТАЖЕННЯ НА ФАКТОРИ ВИРОБНИЦТВА І СПОЖИВАННЯ (Світ фінансів, 2017)
Бенч Н. Податкове навантаження на фактори виробництва і споживання. Розглянуто теоретичні основи оподаткування факторів виробництва та споживання, проаналізовано існуючі методики визначення податкового тягаря на працю, капітал та споживання. Обґрунтовано доцільність застосування методики ЄС для визначення ефективних ставок податків в Україні. Bench N. Tax burden on production factors and consumption. Theoretical bases of taxation consumption and production factors are considered. The different methods of investigation tax burden according economic functions are analysed. The expedience of EU methods effective tax rates using in Ukraine is proved.