МОДИФІКАЦІЯ РЕЗЕРВУ ЗІ СТРАХУВАННЯ ЖИТТЯ (Світ фінансів, 2017)
Комадовська В. С. Модифікація резерву зі страхування життя. Розглянуто методи розрахунку резервів зі страхування життя, які враховують початкові витрати на укладення договору та допускають модифікацію резерву нетто-премій. Запропоновано використовувати в українській науковій термінології поняття “незмінної нетто-премії”. Досліджено чинники, які впливають на величину модифікованого резерву. Komadovska V. Modification of reserve by life insurance. The methods of reserves calculation by life insurance which allow the expenses during the early years of a policy and assume modification of the reserves of level premium are revealed. It is proposed the using of term “net level premium” in Ukrainian scientific terminology. The factors which influence on the modified reserve are investigated.