СИНЕРГЕТИЧНИЙ ЕФЕКТ: ЕКОНОМІЧНА СУТЬ І ФЕНОМЕН ЙОГО ВИНИКНЕННЯ У ПРОЦЕСАХ КОНСОЛІДАЦІЇ БАНКІВ (Світ фінансів, 2017)
Ткачук Н. М. Синергетичний ефект: економічна суть і феномен його виникнення у процесах консолідації банків. Розглянуто економічну суть і феномен виникнення синергетичного ефекту у процесах консо- лідації банків. Основну увагу акцентовано на формах виявлення ефекту синергії при злитті чи поглинанні банків. Досліджено особливості та роль операційної й фінансової синергії при формуванні синергетичного ефекту в операціях об’єднання банківських установ. Tkachuk N. Synergetic effect: economic essence and phenomen in the process of banks consolidation. Economic essence and phenomenon of synergetic effect is considered in the process of banks consolidation. Basic attention is accented on the forms of exposure of synergetic effect during confluence and absorption of the banks. The features of operating and financial synergy are investigated of forming to the synergetic effecting operations of confluence and absorption of the bank institutions.