ПОДАТОК НА ДОХІД ЮРИДИЧНИХ ОСІБ В РЕСПУБЛІЦІ ПОЛЬЩА ЯК ІНСТРУМЕНТ СПРИЯННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ (Світ фінансів, 2017)
Василевська Г. В., Лісовський Р. Податок на дохід юридичних осіб в Республіці Польща як інструмент сприяння конкурентоспроможності. Розкрито трансформацію ставок податку на дохід юридичних осіб в Республіці Польща після її вступу до Європейського Союзу з метою забезпечення та підтримання конкурентного середовища в країні. Проведено моніторинг дієвості функціонування демпінгового оподаткування доходів та прибутків юридичних осіб у контексті зниження податкового тиску на платника та запобігання кризовим деформаціям виробництва. Vasylevska H., Lisowskyy R. Tax on profi t of legal entities in Republic Poland as mean of assistance competition. In the article investigational transformation of rates of tax on the profit of legal entities in Republic Poland after its entering into European Union with the purpose of providing and maintenance of competition environment in a country. Monitoring of effectiveness of functioning of dumping taxation of profits and incomes of legal entities is conducted in the context of decline of tax pressure on a payer and prevention of crisis deformations of production.