ПОХОДЖЕННЯ ТА РОЛЬ МИТА У ФІНАНСОВІЙ СИСТЕМІ ДЕРЖАВИ (Світ фінансів, 2017)
Мартинюк В. П. Походження та роль мита у фінансовій системі держави. Проведено ретроспективний аналіз наукових поглядів класиків економічної думки щодо мита та митної системи держави, що є важливим в умовах входження України у світовий простір.   Martynyuk V. Origin and role of customs tax in financial system of the state.  The retrospective analysis of scientific opinions of classics of economic thought is conducted in relation to a duty and custom system of the state, that it is important in the conditions of entrance of Ukraine in world space.