ОСОБЛИВОСТІ ПРОЦЕСУ ТРАНСФОРМАЦІЇ ЗАОЩАДЖЕНЬ В ІНВЕСТИЦІЙНІ РЕСУРСИ (Світ фінансів, 2017)
Свірський С. В. Особливості процесу трансформації заощаджень в інвестиційні ресурси. Розглянуто теоретичні основи та проаналізовано вітчизняну практику трансформації національних заощаджень в інвестиції. Виявлено основні суперечності зв’язку “заощадження-інвестиції” (“парадокс Фельдштейна-Хоріоки”). З’ясовано причини неповної трансформації заощаджень у інвестиції в економіці України. Svirskyy V. Features of process of transformation of economies in investment resources. The article deals with the theoretical aspects and Ukrainian tendencies of the link between domestic saving and investment. Basic contradictions of “saving-investment” link are observed (The Feldstein-Horioka Puzzle). Reasons of incomplete saving-investment transformation in the economy of Ukraine are found out.