ТЕОРЕТИЧНІ ТА ПРАКТИЧНІ АСПЕКТИ ФІНАНСОВОГО МЕХАНІЗМУ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ (Світ фінансів, 2017)
Кириленко О. П. Теоретичні та практичні аспекти фінансового механізму забезпечення органів місцевого самоврядування в Україні. Визначено сутність та складові елементи фінансового механізму забезпечення органів місцевого самоврядування. Розглянуто інструменти та методи фінансового забезпечення органів місцевого самоврядування. Особлива увага приділена власним доходам місцевих бюджетів, ресурсному забезпеченню виконання власних і делегованих повноважень органів місцевого самоврядування, політиці фінансового вирівнювання. Обгрунтовано пропозиції щодо покращення ресурсного забезпечення органів місцевого самоврядування. Kyrylenko O. Theoretical and practical aspects of financial mechanism of providing of local self government in Ukraine. The essence and component elements of financial mechanism of providing of local selfgovernment organs are considered. Instruments and methods of the financial providing of local self-government organs are considered. The special attention is spared the own profits of local budgets, resource providing of implementation of own and delegated plenary powers of local self-government organs, policy of the financial smoothing. Suggestions in relation to the improvement of the resource providing of local self-government organs are defined.