ІНСТИТУЦІЙНА ТРАНСФОРМАЦІЯ ТЕОРІЇ ПОДАТКОВОЇ ПОЛІТИКИ СОЦІАЛЬНО-РИНКОВОЇ ДЕРЖАВИ (Світ фінансів, 2017)
Крисоватий А. І. Інституційна трансформація теорії податкової політики соціально-ринкової держави. Розкрито ідейні засади інституційної трансформації теорії податкової політики соціально-ринкової держави. У цьому контексті проведено аналіз неоліберальних концепцій та аргументовано їх неефективність. Доведено, що в умовах кризи та в посткризовий період об’єктивно зростає роль держави в управлінні економікою. Окреслено стратегічні вектори інституційної трансформації податкової політики в Україні з урахуванням структурних проблем національної економіки та особливостей прийняття фіскальних рішень. Krysovatyy A. Institutional transformation of theory of tax policy of the market socially state. Ideological principles of institutional transformation of theory of tax policy of the socially market state are exposed. The analysis of newliberal conceptions and argued their unefficiency is conducted in this context. It is well-proven that in the conditions of crisis and in a aftercrisis period objectively the role of the state grows in a management an economy. Strategic vectors of institutional transformation of tax policy in Ukraine are outlined taking into account the structural problems of national economy and features of acceptance of fiscal decisions.