ФАКТОРИНГ В УКРАЇНІ: СТАН ТА ПРОБЛЕМИ РОЗВИТКУ (Світ фінансів, 2017)
Пальчук О. І. Факторинг в Україні: стан та проблеми розвитку. Розкрито стан та проблеми розвитку факторингу в Україні, проаналізовано переваги та недоліки надання факторингових послуг банками та фінансовими компаніями, аргументовано превалюючу роль банківського факторингу на ринку України. Обґрунтовано важливість побудови ефективної системи ризик – менеджменту для здійснення факторингових операцій. Palchuk O. Factoring in Ukraine: status and problems for development. The status and problems of factoring development in Ukraine are revealed. The advantages and disadvantages of banking and non banking factoring and also the leading role of banking factoring in Ukraine are examined. The importance of effective risk management system for factoring operations are proved.