БОРГОВА ПОЛІТИКА ДЕРЖАВИ В УМОВАХ КРИЗИ (Світ фінансів, 2017)
Лупенко А. Ю. Боргова політика держави в умовах кризи. Проаналізовано причини виникнення кризи, пов’язані з борговою політикою держави, виявлено ознаки вітчизняної кризи з урахуванням ключових положень сучасної теорії криз, простежено основні етапи розвитку кризових явищ в Україні. Обґрунтовано необхідність внесення коректив у питання тактичного управління державним боргом, зокрема щодо мінімізації ризиків зовнішніх запозичень, активізації внутрішнього ринку державних запозичень, в першу чергу ринку ОВДП. Lupenko A. Government debt policy in the crisis conditions. The reasons of crisis that are connected with debt policy of government are analyzed, evidences of national crisis with key positions of modern theory of crisis are identified, main stages of development of critical events in Ukraine are identified. The necessity for providing adjustments in a question of tactical operation of national debt, particularly about minimization of risks of foreign loans, activation of internal market of government loans, first of all of IGB market (internal government borrowing) is described.