ПЕНСІЙНЕ СТРАХУВАННЯ: ТЕОРІЯ, ВІТЧИЗНЯНІ РЕАЛІЇ ТА ПЕРСПЕКТИВИ (Світ фінансів, 2017)
Шаварина М. П., Шаманська Н. В. Пенсійне страхування: теорія, вітчизняні реалії та перспективи. Висвітлено теоретичні аспекти пенсійного страхування в Україні. Проведено комплексне дослідження вітчизняної прагматики та проблематики пенсійного страхування в контексті його реформування. Розглянуто основні фактори впливу на функціонування пенсійної системи та запропоновано підходи до її реформування в Україні. Shavaryna M., Shamanska N. Pension insurance: theory, native reality and prospects. The theoretical aspects of pension insurance in Ukraine are reflected. The native pragmatism and problems of pension insurance were investigated in the context of its reforming. The major factors of influence for the functioning of pension system are studied and methods to its reform are offered.