ІНВЕСТИЦІЙНИЙ ПОТЕНЦІАЛ НАКОПИЧУВАЛЬНОЇ СИСТЕМИ ПЕНСІЙНОГО СТРАХУВАННЯ (Світ фінансів, 2017)
Федоренко А. В. Інвестиційний потенціал накопичувальної системи пенсійного страхування. Розглянуто питання економічної складової накопичувальної системи пенсійного страхування. Особлива увага приділена складу та структурі пенсійних активів, у які розміщуються кошти накопичувальної пенсійної системи за кордоном та в Україні. Запропоновано один із варіантів модельного інвестиційного портфеля, активи якого перебувають під контролем держави. Fedorenko A. Investment potential of the pension insurance accumulation system. The questions of economic constituent of the pension insurance accumulation system are considered. The special attention is given to the composition and structure of pension assets in which money of the accumulation pension system are invested abroad and in Ukraine. Sample investment portfolio of assets under state control is offered.