МІЖНАРОДНИЙ ДОСВІД ФОРМУВАННЯ ФІСКАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ У ПОСТКРИЗОВИЙ ПЕРІОД (Світ фінансів, 2017)
Затонацька Т. Г., Шиманська О. А. Міжнародний досвід формування фіскальної політики у посткризовий період. Проаналізовано зарубіжний досвід гармонізації заходів фіскальної політики на прикладі Польщі, Угорщини, Греції та Португалії. Розглянуто особливості посткризового бюджетного регулювання та шляхи скорочення бюджетного дефіциту у зазначених країнах. Обґрунтовано рекомендації щодо врегулювання вищевказаних питань в Україні та розглянуто модель оцінки бюджетної політики. Zatonatska T., Shymanska O. The international experience of fiscal policy formulation in after-crisis period. The international experience of fiscal policy measures harmonization is analysed on example of Poland, Hungary, Greece and Portugal. The features of after-crisis budget regulation and ways to reduce the budget deficit in these countries are examined. It is given recommendations to resolve mentioned problems in Ukraine and offer the model of budget policy estimation.